Produkt byl přidán do košíku

- +
Za kus
Pokračovat v nákupu Zobrazit nákupní košík
Nenechte si ujít nejnovější výhodné nabídky! Přihlaste se k odběru našeho newsletteru a získejte aktuální informace o propagačních akcích

Brousky na nože

Brousky na nože

Kuchyně je jedním z nejdůležitějších míst v domě. Trávíme v ní spoustu času. Právě tam se připravují a většinou i konzumují jídla. Hlavní roli při každodenní přípravě jídla hrají kuchyňské nože. Pokud kupujete kvalitní nože, jako je například univerzální nůž PRECIOSO, neměli byste zapomenout ani na brousek na nože. Profesionální brousky vám umožní snadno udržovat nože v dokonalém stavu. Dobře nabroušený nůž nejen dobře krájí. Ostrý nůž je zejména bezpečný nůž. Čím se řídit při výběru brousku na kuchyňské nože? Proč jsou brousky na nože praktickým doplňkem? Jak brousit keramické nože? Tohle všechno zjistíte v našem mini průvodci, který vás provede světem brousků na nože.


Výsledky: 5

Výsledky: 5

make it real
rating
98% spokojených zákazníků
Layer 1
Layer 1
Layer 1
Layer 1
Layer 1
1265 názory
plant image

OBLÍBENÉ VÝROBKY

Typy nástrojů na broušení nožů

Před nákupem brousku na nože je dobré prozkoumat obsah kuchyňského šuplíku s noži. Vhodný brousek vybírejte s ohledem na to, jaké nože vlastníte. Pečlivě nákup promyslete, protože vhodně zvolený brousek na kuchyňské nože zvládne nabrousit většinu nožů, které každý den používáte. Samozřejmě myslete také na to, že každý materiál vyžaduje jiné zacházení. V internetovém obchodě YourHomeStory vám nabízíme ruční brousky na kuchyňské nože, jak na univerzální, tak i speciální nože s hladkou čepelí. Díky tomu vám bude stačit jeden brousek na většinou nožů. Na trhu je možno zakoupit několik typů nástrojů na broušení. Nože můžete brousit s pomocí brusných kamenů, brousků a ocílek. Liší se nejen materiálem, ale i tvarem. Existují ploché a zaoblené brusné povrchy. Zaoblenou brusnou plochou je vybavena ocílka PRESTO. Brusná plocha je zhotovena z odolné nerezové oceli. Ergonomická plastová rukojeť je o několik centimetrů kratší než ocílka, ale zajistí pohodlné používání. Díky zaoblenému tvaru umožňuje ocílka nabroušení nože s mírně zaoblenou čepelí a ve zvoleném úhlu. Pokud jste nikdy předtím doma nože nebrousili, pak zvolte brousek PRESTO, který můžete položit na stůl. Díky malému otvoru s brusnými nástroji z nerezové oceli umožňuje držení nože ve stejném úhlu. Takto si můžete být jisti, že nůž nabrousíte rovnoměrně. Brousek na kuchyňské nože PRESTO umístěte na rovné ploše a pevně přidržte. Po použití můžete brousek umýt v myčce nádobí. Předtím ale doporučujeme jej otřít vlhkou utěrkou.

Jak pečovat o keramické nože s použitím brousků na keramické nože?

Keramické nože se ve srovnání s klasickými noži vyznačují větší odolností. Proto je nemusíte tak často brousit. Myslete ale na to, že až přijde čas je nabrousit, měli byste si opatřit speciální brousek na keramické nože, jako například brousek SONIC. Tento brousek na keramické nože je šikovný a dobře se drží díky protiskluznému povrchu. Dále je vybaven nádobkou na prach. Díky tomu se nemusíte starat o úklid po broušení. Navíc se snadno čistí. Není ale vhodný do myčky nádobí, proto je důležité jej hned po použití umýt pod tekoucí vodou. Všechny brousky na keramické nože z nabídky našeho internetového obchodu YourHomeStory jsou určeny k broušení nožů s hladkou čepelí. Jakmile se rozhodnete pro nákup brousku na keramické nože, měli byste vědět, jak se správně používá. I když vás ostrý nůž může zranit, navzdory tomu je nabroušený nůž mnohem bezpečnější než tupý. Zaprvé, když pracujete s ostrým nožem, nemusíte používat velkou sílu a můžete soustředit veškerou energii na krájení materiálu. V případě tupého nože může příliš velký tlak poškodit strukturu např. rajčete které krájíte, ale také může nůž sklouznout z krájené plochy a zranit vás. Pokud máte díky brousku na nože dobře nabroušený břit, velmi snadno nakrájíte zeleninu na rovné kusy. Pokud ke stejné činnosti použijete tupý nůž, budete muset často opravovat křivě nakrájené plátky.

Jak správně nabrousit nůž s použitím brousku?

I když o nože správně pečujete, časem se mohou otupit. Stačí však, když si opatříte brousek na nože, který vám během chvilky pomůže problém vyřešit. Pokud nenecháváte nic náhodě a máte v kuchyni vhodný brousek na kuchyňské nože, uchopte jej pevně jednou rukou a druhou jemně vložte dovnitř ostří nože. Broušení zahajte u paty, tedy na konci čepele hned u rukojetí nože. Poté nůž pomalu posouvejte směrem ke špičce. Jakmile dotáhnete do konce jeden plný pohyb podél čepele, činnost zopakujte ještě několikrát. Je důležitě, abyste brousili střídavě jednu a druhou stranu čepele. Pokud máte kvalitní brousek na keramické nože, broušení vám zabere jen chvilku. Po několika tazích na obou stranách čepele bude nůž opět připraven k použití. Nečekejte, až bude nůž úplně tupý, ale bruste jej pravidelně. Aby nůž vydržel dlouho ostrý, nevkládejte jej do šuplíku s ostatními příbory. Rozhodněte se třeba pro nákup bloku na kuchyňské nože nebo magnetické lišty na nože. Zajistí vám nejen správný způsob uchovávání nožů, ale budou i elegantním doplňkem interiéru.

Brousky na kuchyňské nože – pomocník ve vaší kuchyni

Broušení nožů není jedinou činností, kterou můžete s pomocí brousku na nože. provádět. Můžete jej využít také k nabroušení jiných nástrojů na krájení a stříhání. Brousek na nože například skvěle zvládne nabrousit kuchyňské nůžky. Navíc když máte doma brousek na nože, nemusíte čekat, až budete mít dostatek nožů na broušení. S brouskem na nože můžete svůj oblíbený nůž nabrousit kdykoliv budete potřebovat. Není k tomu třeba naprostá přesnost, stačí na brousku nastavit vhodný úhel. Správně nabroušení nožů vám zajistí bezpečnost při krájení. Doufáme, že se nám díky našemu mini průvodci podařilo vás přesvědčit, že nabroušený nůž není nebezpečný (právě naopak) a kvalitní brousek na nože je neoddělitelnou součástí sady, kterou tvoří s noži. Věříme, že ve své kuchyni najdete pro tyto malé pomůcky místo. Díky nim bude příprava pokrmů nejen jednodušší, ale také mnohem příjemnější.

To Top