Produkt byl přidán do košíku

- +
Za kus
Pokračovat v nákupu Zobrazit nákupní košík
Nenechte si ujít nejnovější výhodné nabídky! Přihlaste se k odběru našeho newsletteru a získejte aktuální informace o propagačních akcích

Filetovací nože

Filetovací nože

Většina lidi má jídla z ryb spojena s letními prázdninami u moře a s vůní smažených ryb linoucí se z rychlého občerstvení na nábřeží. Povědomí o gastronomii se ale od dob našeho dětství hodně změnilo. V současné době se s rybami mnohem častěji zachází s úctou, jakou si zaslouží, a místo v rozpáleném tuku ve fritéze končí v troubě s velkým množstvím čerstvých bylinek, citronem a špetkou soli. Takto připravená jídla jsou nejen chutná, ale i zdravá, dodávají organismu vzácné omega 3 mastné kyseliny. Než ale na vašem talíři přistane šťavnatý losos nebo aromatický pstruh, je třeba tyto ryby správně upravit. Existují správné techniky filetování, ale samotná znalost vhodného postupu nestačí. Měli byste mít ještě profesionální filetovací nůž, který zaručí perfektní oddělení masa od kostí. Čím by se měly vyznačovat filetovací nože? Jsou japonské nože na ryby opravdu tak perfektní jako pověst, která je předchází? Proč koupě vhodného nože na ryby způsobí, že se na vašich talířích budou mnohem častěji objevovat středomořská jídla? Na všechny tyto otázky odpovíme v mini průvodci pojednávajícím o filetovacích nožích.


  1. Odeslání do 24h
  2. Promo

  1. Odeslání do 24h
  2. Promo

plant image

OBLÍBENÉ VÝROBKY

Přesnost a funkčnost aneb univerzální nože na filetování ryb

Chutná a zdravá jídla z ryb vznikají díky čerstvým surovinám a vhodnému zpracování. Pokud chcete vytvořit voňavé jídlo, vyhněte se polotovarům, tedy mraženým filetům nebo masu s příměsí chemie. Místo toho sáhněte po čerstvé surovině, kterou koupíte v prodejnách čerstvých ryb nebo přímo ze sádky. Když už jste investovali do krásného lososa, pak v kuchyni potřebujete filetovací nůž, škrabku a pinzetu na vytahování kostí. Filetovací nůž, jako je například filetovací nůž SONIC, se vyznačuje velmi pružnou, elastickou čepelí, která se uplatní právě při zpracovávání syrové ryby. Navíc mají nože na ryby na konci ostrou špičku, která umožňuje zpracování i nejméně přístupných míst. Úzká čepel z nerezové oceli dovolí nejen vytvoření ideálních filetů, ale také umožní přípravu perfektních kousků surového lososa do sushi. S použitím profesionálního nože na ryby bude mít připravené maso ideální rozměry a tvar, bez potrhaných okrajů a poškození. Profesionální nože na ryby mají funkční plastové rukojeti, které zajistí pohodlný a stabilní úchop. Díky tomu udržíte filetovací nože bez problému i v mokrých dlaních. Tvrdá čepel nože na ryby zvládne i nejproblematičtější části ryb, a navíc je natolik pružná, že se osvědčí i při filetování jemnějších častí. S filetovacím nožem přistupujete ke zpracování drahé suroviny s patřičným respektem, bez poškozování jemného masa. Moderní filetovací nůž HOME PROFI je zárukou plnohodnotného zdravého jídla, jehož příprava bude najednou velmi snadná.

Filetování ryby krok za krokem s vhodným filetovacím nožem

Prakticky v každém obchodě máte na výběr množství ryb, které byly předem zpracované tak, aby jejich následná tepelná úprava byla velmi snadná. Chladicí pulty jsou plné podkov a filetů, vykuchaných pražem nebo tresek. I když si většina lidí zvykla na kupování hotových filetů, koupě celé ryby je mnohdy levnějším řešením. Díky tomu máte také jistotu, že vámi vybraná ryba je čerstvá a kvalitní. Když hodnotíte čerstvost ryby, podívejte se na žábry, které by měly být růžové. Dejme tomu, že na vašem stole již leží ideální čerstvá treska. Teď už stačí vzít do ruky filetovací nůž a pustit se do toho. Rybu položte na krájecím prkénku PRESTO a s pomocí malého nože na ryby ji zbavte šupin. Ostří filetovacího nože musí směřovat od ocasu k hlavě. Po oškrábání rybu opláchněte vodou a vykuchanou rybu, tedy již zbavenou vnitřností, rozřízněte podél linie hřbetu, přičemž filetovací nůž veďte po páteři. Odřízněte ocas, hlavu a ploutve, odložte je do misky. Tyto části se vám budou hodit k přípravě rybí polévky. Perfektní odříznutí ocasu vám umožní profesionální japonský nůž na ryby AZZA SANTOKU, jehož pevné ostří si poradí s řezáním velmi tvrdých dílů. Tresku můžete podržet přes papírovou utěrku, což zamezí vyklouznutí ryby. Takto připravenou rybu opláchněte a poté rozdělte s pomocí filetovacího nože na podkovy nebo filety. Jestli vám to napoprvé nevyjde úplně dokonale, nevěště hlavu, s přibývající praxí získáte potřebnou zručnost.

Nože na ryby aneb nepostradatelný prvek vybavení každé kuchyně

Pokud jste fanoušky masových jídel a u vaření odpočíváte od namáhavé práce, pak filetovací nůž je určitě výrobkem, který by měl být ve vašem bloku na nože. Nemusíte být zrovna šéfkuchařem, i bez toho můžete čas od času připravit pro své nejbližší zdravou rybí pochoutku. Japonské nože na ryby AZZA SANTOKU nebo AZZA NAKIR jsou výrobky pro nejnáročnější zákazníky. Čepele japonských nožů na ryby jsou zhotoveny z kvalitní, velmi odolné a pevné nerezové oceli. Právě proto se tyto produkty otupují velmi pomalu, což je velmi důležité v případě řezání tvrdých částí ryb. Japonské nože na ryby nevyžadují speciální údržbu. Broušení nože je velmi jednoduché, stačí obyčejný, domácí brousek a japonský nůž na ryby bude opět jako nový. Elegantní design a péče o každý detail je zárukou, že japonské nože na ryby nejsou jen funkční ale i krásné a vypadají skvěle na závěsné magnetické liště. V našem obchodě je dostupný široký výběr filetovacích nožů, který zajistí, že každý si najde produkt přesně podle svých představ!

Nápad na praktický dárek – profesionální filetovací nůž

Profesionální filetovací nože jsou skvělým dárkem pro vášnivé rybáře, příznivce středomořské kuchyně a osoby, které rády vaří. Nože na ryby jsou díky kvalitnímu provedení a pečlivé konečné úpravě dárkem, který bude příjemci sloužit dlouhou dobu. Japonské nože na ryby dostupné v našem obchodě zajistí, že se pracné zpracování masa stane velmi jednoduchým! Pokud hledáte poněkud větší dárek, můžete se rozhodnout pro blok na nože AZZA, který sestává z praktického a funkčního dřevěného stojanu a šesti nožů, které se od sebe liší tvarem a rozměry. Nože AZZA e výborně osvědčí při různých činnostech v kuchyni – kuchání ryb, krájení, filetování. Navíc se oslavenec nebude muset starat o uskladnění nožů. Po použití je může místo do kuchyňského šuplíku odložit do stylového bloku na nože., který je součástí sady.

To Top