Produkt byl přidán do košíku

- +
Za kus
Pokračovat v nákupu Zobrazit nákupní košík
Nenechte si ujít nejnovější výhodné nabídky! Přihlaste se k odběru našeho newsletteru a získejte aktuální informace o propagačních akcích

Pánve na smažení a dusení

Pánve – kuchyně

Palačinky k snídani, grilované maso a zelenina k obědu a k večeři omeleta. K přípravě všech těchto pokrmů potřebujete pánev. Je nezbytným prvkem vybavení každé kuchyně. Stojí za to investovat do kvalitních pánví na smažení, abyste si mohli pochutnat na výtečných, nepřipálených jídlech. Je dobré mít několik pánví, přičemž jejich počet by měl odpovídat tomu, zda jste vášniví kuchaři nebo zda vám záleží na rychlé a jednoduché přípravě jídla. Když milujte grilovaná jídla, bude se vám hodit grilovací pánev. Pokud si neumíte představit život bez palačinek, musíte mít ve skříňce pánev na palačinky! Pánve naštěstí zabírají méně místa než hrnce, proto i majitelé nejmenších kuchyní určitě najdou místo na více než jednu pánev na smažení. Keramická nebo hliníková pánev? Jakou zvolit? Řekneme vám, jaké typy pánví jsou na trhu dostupné a napovíme, které se vám mohou hodit.


Výsledky: 85

Výsledky: 85

make it real
rating
98% spokojených zákazníků
Layer 1
Layer 1
Layer 1
Layer 1
Layer 1
1265 názory
plant image

OBLÍBENÉ VÝROBKY

Jedna pánev na všechno nebo každá na něco jiného?

Jedna je rozhodně málo, ale příliš mnoho pánví na smažení se vám nemusí vejít do kuchyňských skříněk. V současné době je na trhu tolik typů pánví, že je těžké vyjmenovat všechny dostupné modely! Pánev na palačinky je lehká, aby bylo snadné palačinku otočit. Pánev na palačinky má také velmi nízké okraje a je plochá. Další pánev, která je dle našeho názoru nezbytná v každé kuchyni, zejména pokud se snažíte jíst zdravě, je samozřejmě grilovací pánev. Grilovací pánev nevyžaduje použití tuku, což ji odlišuje od klasických pánví na smažení. Vyznačuje se tím, že její dno je drážkované. Kromě toho se můžete setkat s pánví na ryby, která má speciální tvar umožňující smažení ryby v celku. Poslední dobou je velmi oblíbená pánev typu VOK – vysoká pánev, která se používá v Číně. Kolik pánví koupit? Je těžké uvést přesný počet. Zamyslete se nad tím, co na pánvi připravujete, jak často to děláte, a podle toho se rozhodněte.

Pánev na smažení – z jakého materiálu?

Od kuchyňských doplňků se očekává, že budou kvalitní. Mají vám přece sloužit dlouhá léta. Zde uvádíme několik nejoblíbenějších typů pánví na smažení. Keramické pánve – k jejich přednostem patří možnost smažení s minimálním množstvím tuku. Keramická pánev je také poměrně odolná vůči otěru. Hliníková pánev se rychle rozehřívá a není drahá, proto se ideálně hodí lidem, kteří chtějí v kuchyni šetřit čas a peníze. Ocelová pánev je dobrou volbou pro zapomnětlivé, kteří místo dřevěné obracečky používají vidličku – takovou pánev je naštěstí velmi těžké poškrábat. Skleněnou pánev lze také používat jako indukční pánev, lze ji umývat v myčce nádobí. Nakonec litinové pánve – mají stejně tolik předností jako vad. Jsou těžké, ale velmi odolné. Uvolňují z jídla neuvěřitelné chutě, kterých nelze dosáhnout smažením např na keramické pánvi, ale vyžadují správnou údržbu, jinak rychle zreziví. Tuto pánev doporučujeme skutečným šéfkuchařům!

Oboustranná pánev – nová kvalita ve vaší kuchyni

Oboustranná pánev eliminuje v kuchyni mnoho problémů. Už nemusíte hledat a zkoušet různé pokličky. Konečně můžete otočit omeletu bez gymnastiky, přikrývání talířem a popálení. S oboustrannou pánví můžete zapomenout na všechny katastrofy v kuchyni. Poslouží vám nejen na smažení omelet, ale i tortill a jídel vyžadujících dušení. Kromě obyčejné pánve může nahradit také pánev na palačinky a grilovací pánev. Oboustranná pánev není jen dva v jednom, ale mnoho v jednom!

Nákup pánve – čemu věnovat pozornost?

Když už víte, z jakých materiálů jsou pánve vyrobeny, a zvolili jste druh pánve, musíte mít při nákupu na paměti několik věcí. Klíčovou otázkou je: na jakém sporáku budete pánev používat? Pokud máte indukční desku, kupujte pouze indukční pánve. Máte-li klasický plynový sporák, máte také větší svobodu ve výběru pánve na smažení. Věnujte pozornost typu rukojeti pánve – musí být pohodlná, neklouzat v dlani a natolik dlouhá, abyste se nespálili. Zamyslete se také, co budete na pánvi připravovat. Pokud připravujete mnoho jídel, která vyžadují dušení, pak se vám bude hodit poklička. Místo pokličky můžete použít také oboustrannou pánev, která bude ještě praktičtější než pánev s pokličkou, protože budete moci připravované jídlo nejen přikrýt, ale i bezpečně otočit. Posledním faktorem, který nelze opomenout, je design. Bez ohledu na to, zda potřebujete pánev na palačinky, rozhlížíte se po grilovací pánvi nebo jste zrovna vyměnili plynový sporák za indukční desku a musíte se vybavit celou sadou indukčních pánví, neustupujte od svého stylu. Jídla připravená na oblíbené pánvi budu chutnat ještě lépe!

To Top